Ben jij toe aan een nieuw interieur maar wil je niet al te veel nieuwe spullen kopen? Overweeg dan eens aan een nieuw kleurtje in huis. Vaak geeft dit een nieuwe en frisse uitstraling die makkelijk te vervangen is. Vraag jij je af hoe je dat dan precies doet? Lees dan vooral door en ontdek hier een aantal leuke tips waarmee je je woonkamer zeer kleurrijk kunt maken.

Eettafel

Een groot en opvallend object in een woonkamer is vaak de eettafel. Zeker wanneer je een grote tafel hebt zal deze snel de aandacht trekken. Hoe leuk is het dan als deze een beetje kleur heeft? Een nieuwe tafel kopen is zeker niet nodig. Zet er een leuke eetkamerset in en zie direct verschil. Ook wanneer je niet van felle kleuren houdt, kun je op deze manier meer variatie aanbrengen in je huis. Denk bijvoorbeeld aan een donkerrode of groene kleur die niet te overdreven aanwezig is, maar toch net dat kleine verschil maakt. Met een nieuwe eetkamerset kun je ook geheel je eigen stijl aanhouden binnen je interieur en bepaal je zelf hoe modern en kleurrijk het design van de stoelen en/of bank eruit gaat zien.      

Vloerkleed

Houd jij je meubels liever neutraal? Denk dan eens aan een mooi en groot vloerkleed in een leuke kleur. Zo kun je heel makkelijk je woonkamer opfleuren zonder dat het te uitgesproken of opvallend wordt. Een vloerkleed ligt vaak onder een bijzettafel of deel van de bank, waardoor het minder opvalt en mooi verwerkt is in het interieur. Het is dus het perfecte voorwerp om meer contrast in de woonkamer te creëren. Een gekleurd vloerkleed wordt vaak in lichtere tinten gebruikt omdat donkere kleuren een ruimte ook kleiner kunnen maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een lichtgroen of geel vloerkleed. De kleur is het kleine detail dat een woonkamer sprekender maakt.    

Relaxstoel

Voor de mensen met een grote woonkamer is een relaxstoel zeker aan te raden. Deze zit en ligt niet alleen lekker, maar kan ook gebruikt worden om meer variatie in het interieur van je woonkamer aan te brengen. Een relax fauteuil is in veel verschillende designs en kleuren verkrijgbaar en zien we tegenwoordig steeds vaker terug in woonkamers. Ga je voor één kleur of juist voor meerdere kleuren? Deze robuuste stoel is al vrij aanwezig in een woonkamer en is daarom perfect geschikt om ook meteen een kleurtje toe te voegen aan je interieur. 

Kleine accessoires 

Wanneer je helemaal niet van kleuren houdt en het misschien zelfs te druk vindt, zijn er een aantal andere oplossingen om toch een frisse uitstraling aan je woonkamer te geven. De details zijn niet minder belangrijk dan de opvallende en grote objecten in huis. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde kussens of fleece dekens op de bank. Maar ook kaarshouders of opvallende fruitschalen kunnen daadwerkelijk een verschil maken. Op deze manier behoud je de rust in huis en maak je ook gebruik van kleur.

Author