Dat je met hardlopen en cardio je conditie kunt trainen weet ik. Dat je door een muziekinstrument te oefenen steeds beter kan leren spelen wist ik ook. Maar dat je door middel van trainingen je zintuigen kunt verbeteren wist ik niet! Maar wat een ontdekking is dit, zeker in de tijd van het COVID-19 virus! Veel mensen verliezen namelijk hun reuk en smaak als gevolg van het virus. Zelfs als ze het virus zelf niet meer hebben, hebben ze hier soms nog last van. Maar geen stress nu dus, aangezien er trainingen op de markt zijn waarmee je je reuk kunt verbeteren. Lees hieronder meer over hoe deze trainingen in elkaar zitten en wat je eraan hebt. 

Reukvermogen verbeteren 

Ja, je leest het goed: Er bestaan dus trainingen waarmee je je reukvermogen kunt verbeteren. Dus heb jij ook door het Corona virus last van een slecht reukvermogen of is je reuk door iets anders weg? Geen stress! Op de website Smelltest.eu kan je namelijk trainingen aanschaffen die dus helpen met je reukvermogen verbeteren. Deze dos medical reuktraining is gebaseerd op een wetenschappelijke methode van een Duitse professor. Hij heeft onderzoek gedaan naar reuk en daar is deze training uitgerold. Hoe de training dan precies werkt? Dat zal ik jullie even uitgebreid vertellen in de volgende alinea! 

Dos medical reuktraining 

De dos medical reuktraining werkt eigenlijk heel simpel. Je koopt via de website een geurtraining set van vier verschillende geuren. Deze geuren moet je gedurende een aantal weken (wel even volhouden dus) meerdere malen per dag ruiken. Op die manier gaat je lichaam deze geuren herkennen en leren onderscheiden, en op die manier train je dus je reuk! Mocht je deze vier geuren na een aantal weken helemaal onder de knie hebben, dan bestaan er ook nog andere geursets (weer bestaande uit vier verschillende geuren) waardoor je gewoon door kan blijven trainen. 

Werkt dit nou echt? 

Ik zie je denken: Werkt deze geur training nou echt? Het klinkt namelijk ook wel een beetje abstract dat je je zintuigen echt kunt trainen. Maar allereerst is deze training natuurlijk gebaseerd op een wetenschappelijke methode van een Duitse professor. Dat is natuurlijk niet voor niets. Daarnaast wordt de test ook aangeraden door KNO-artsen als mensen met reukstoornissen (ja dat bestaat echt) in het ziekenhuis komen. En tot slot heb ik de geur training zelf ook gedaan en kan ik uit persoonlijke ervaring zeggen dat mijn geur weer een stuk beter is geworden sinds ik het COVID-19 virus heb gehad!

Author