De zomer wordt door veel mensen als een prettig seizoen beschouwd. Lange dagen, veel zonuren en aangename temperaturen zorgen doorgaans voor een goede stemming bij iedereen. Dit geldt niet alleen voor de mens. Ook de natuur is dol op de zomer. Dit blijkt wel uit de vele insecten die in de zomermaanden tevoorschijn komen. Zo ook de wespen. Helaas kan dit type insect veel overlast veroorzaken. Bestrijding van deze beestjes kan dan soms ook noodzakelijk zijn.

Wespennest in of rondom je huis 

Insecten worden veelal als essentieel onderdeel gezien van het ecosysteem op aarde. Ook wespen vervullen een plek binnen dit ecosysteem. Toch vallen wespen tevens binnen de categorie ongedierte. Dit heeft alles te maken met de grote overlast die ze voor de mens kunnen veroorzaken. Deze beestjes kunnen namelijk gemene steken uitdelen. Een wespensteek is pijnlijk en kan in sommige gevallen zelfs hevige gezondheidsklachten veroorzaken. Wanneer de wespen in de natuur op afstand blijven, is er vaak niets aan de hand. Maar helaas kiezen deze beestjes regelmatig een huis of een tuin uit als dé plek voor hun nest. Is jouw huis of tuin ook de uitvalsbasis geworden voor een wespenfamilie? Laat deze dan zo snel mogelijk bestrijden.

Wespensteken: vervelend en soms gevaarlijk

Wespen kunnen voor veel overlast zorgen. Dit heeft te maken met de gemene steken die ze uit kunnen delen. Een wespensteek is pijnlijk en veroorzaakt een rode en gezwollen huid. In sommige gevallen kan een steek van een wesp zelfs levensgevaarlijk zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er sprake is van een allergie voor het wespengif. Maar ook zonder allergie kan een grote hoeveelheid wespengif fataal zijn. Een wespennest bevat doorgaans duizenden wespen. Wanneer al deze wespen zich in of rondom jouw huis gaan begeven, is de chaos niet te overzien. Laat daarom direct het wespennest verwijderen zodra je deze opgemerkt hebt. Zo voorkom je dat er een gevaarlijke situatie voor jou en je omstanders ontstaat. 

Hoe herken je een wespennest?

Alvorens een wespennest bestreden kan worden, moet eerst worden vastgesteld waar het nest zich bevindt. Maar hoe herken je een wespennest eigenlijk? Wanneer een wespennest zich in een struik bevindt, is hij vaak goed zichtbaar. Je kunt zo direct met zekerheid vaststellen dat het om een wespennest gaat. Wanneer een wespennest zich in de spouwmuur van jouw woning bevindt, wordt deze vaststelling lastiger. Je kunt het nest dan namelijk niet met het blote oog zien. Zie je regelmatig wespen de spouwmuur in- en uitvliegen? Dan kun je er wel vanuit gaan dat je met een wespennest te maken hebt. Schakel dus ook in dit geval een professionele wespenbestrijder in.

Author