Op het moment dat je de btc koers volgt dan begin je misschien steeds meer overtuigd te raken dat er een toekomst zit in Bitcoin en andere cryptovaluta. Je kunt erin beleggen en handelen als je dat wilt en winsten behalen uit de koersen als je het juist aanpakt. Er zijn tegenwoordig vele mogelijkheden om jezelf te leren om Bitcoin of andere cryptovaluta te kopen op het juiste moment en te verkopen. Toch zal je wat moeten oefenen voordat je erg ervaren wordt in bitcoin trading. Gelukkig kun je vaak demorekeningen openen op vele handelsplatforms om zo gratis te kunnen oefenen met de vele mogelijkheden die er bestaan.

Handelen in Bitcoin

Als je besluit om te gaan handelen in Bitcoin dan betekent dit dat je meestal handelt op de kortere termijn. Het is uiteindelijk geheel afhankelijk van je individuele tradingstijl en strategie, maar de tijd tussen het openen en sluiten van een bepaalde positie kan variëren tussen enkele seconden, dagen of weken. Een handelaar of trader heeft dus een open positie meestal veel korter dan een belegger. De meeste handelen kiezen ervoor om een grafiek te bestuderen en hier een technische analyse op uit te voeren voor koop of verkoop signalen. Als je een trader bent dan zit je veel dichter op het speelveld, aangezien je handelt op de korte termijn en je constant het verloop van de koers en de open posities in de gaten moet houden. Je hebt hiervoor dus meer aandacht en tijd nodig. Daarnaast hebben handelaren vaak ook een aantal lange termijn posities waarbij gespeculeerd wordt op een stijging van de koers en een korte termijn positie waarbij gespeculeerd wordt op een daling van de koers. Sommigen handelaren kiezen voor alleen korte termijn posities en anderen voor beide, het maakt uiteindelijk niet uit aangezien er altijd wel wat mee te verdienen valt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is volatiliteit. Bij Bitcoin en andere cryptovaluta is dit geen probleem, aangezien ze hier juist om bekend staan. Handelaren in Bitcoin verdienen over het algemeen meer dan beleggers, maar het kost ook veel meer tijd en aandacht aangezien je veel actiever ermee bezig zal zijn.

Beleggen in Bitcoin

Als je besluit om te beleggen in Bitcoin dan kies je puur en alleen voor lange termijn posities. Deze langere tijd dat je een positie vasthoudt, kan variëren van een of meerdere maanden tot jaren. In de meeste gevallen werkt een belegger niet met een doel van de koers die ze in gedachten hebben en wanneer ze uiteindelijk besluiten te verkopen is dan ook een beslissing die in de toekomst zal liggen. Deze beslissing zal gemaakt worden op hoe de belegger de situatie op dat moment zal inschatten.

Author