Iedereen aan wie je het vraagt zal je vertellen dat juist voor hen de coronacrisis écht op het meest ongunstige moment kwam. Ja, voor ieder ander mens zal het ook vervelend zijn – maar juist voor hen specifiek is het de meest slechte timing die mogelijk was geweest. Maar misschien zit hier ook wel een stukje waarheid in: misschien kwam de coronacrisis om ons allemaal het slechtse in te laten zien. In ieder aspect van het leven. Misschien is dit wel juist wat we nodig hadden als maatschappij, een essentieel onderdeel van ons leerproces, zodat we geen fouten maken met zijn allen. Zo zie je maar; er is altijd wel een positieve kant. We schijnen daarom in deze blog wat licht op wat de positieve kanten zijn van alle negatieven die we tegemoet gingen de afgelopen maanden. 

Werkeloosheid

Misschien wel de grootste schok voor velen: het verlies van hun baan. Daarmee het verlies van éen dagelijks doel, ergens om heen te gaan, om naartoe te werken. Een reden om uit bed te komen, je aan te kleden. Maar ook een enorme financiële schok, die niet iedereen zich kon veroorloven. Het voordeel? We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. De een kan zo'n klap natuurlijk beter hebben dan de ander, maar omdat het een internationale crisis is die iedereen in zijn greep houdt kun je erop rekenen dat je de steun krijgt die je nodig hebt om op de been te blijven. 

Een ander voordeel – hoe naar het ook is als je het financieel lastig hebt als gevolg van werkeloosheid – is de tijd die je overhoudt. Het zal even wennen zijn, zoveel tijd, en je zult aan het begin niet geweten hebben hoe je deze in moet vullen. Maar juist in zulke zware tijden is het fijn dat je niet zo druk bent met geld in het laatje brengen dat je geen tijd hebt om er te zijn voor je dierbaren. 

De opstapeling

Ondanks alle enorme veranderingen deze tijd, is het grootste probleem misschien wel de opstapeling van alle kleine dingetjes. Niet gewoon even naar buiten kunnen, uren in de rij staan voor de supermarkt omdat je niet meer tegelijk naar binnen mag en dan ook nog eens voor een leeg schap staan. Als je een ongeluksvogel bent zal juist in deze tijd je ruit kapot gaan. Lichtpuntje: Je kunt altijd een glaszetter bellen om deze te vervangen. En als je dit keer dubbel glas neemt gaat het de volgende crisis misschien beter. Misschien is er nu iets waar je al jaren naar uitkeek geannuleerd, poept er net die dag een vogel op je hoofd, of stoot je elke dag je teen sinds de crisis. Maar onthou: we vinden allemaal dat juist wijzelf het ergst getroffen zijn. Als je het in perspectief plaatst, is het dus eigenlijk allemaal zo erg nog niet. Houd hoop!

Author