Veel mensen vinden het leuk om planten in huis te hebben. Op het moment dat je het leuk vindt om planten in huis te hebben, is het belangrijk om te weten welke planten je mooi vindt om te hebben. Eén van de mogelijkheden die je hebt als je planten in huis mooi vindt, is de caladium. Dit is een knolplant die erg mooi kan staan als deze op de juiste manier verzorgd wordt. Het is wel belangrijk om deze goed te verzorgen. Dit komt omdat dit de plant het beste uit laat komen.

De hoeveelheid zonlicht voor de caladium

Op het moment dat je het over een plant als de caladium hebt, is het belangrijk om te weten hoeveel zonlicht je nodig hebt voor deze plant. Verschillende soorten planten hebben verschillende hoeveelheden zonlicht nodig. Voor de caladium is het belangrijk om de plant voldoende licht te geven. Kortom, by Decorum is zeker een aanrader om te raadplegen.

Echter is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant niet in direct zonlicht komt te staan. De dunne blaadjes kunnen hier namelijk van kapot gaat. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Dit kun je zien als een soort verbranden. Als je zelf te lang in de zon staat, verbrand je namelijk ook. Het speciale aan de caladium is echter ook dat deze een heel cyclus hebben. Deze cyclus gaat het hele jaar door. De plant verandert door het jaar heen dan ook constant van vorm.

Hoe groeit de caladium?

Een caladium groeit op een speciale manier. Dit komt omdat de planten knolplanten zijn. Dit houdt in dat het planten zijn die vanuit een knol groeien. Door het hele jaar is de plant aan veranderen. Zo houdt de caladium in de winter ook een soort winterslaap. Dit houdt in dat de plant terug in de knol groeit. In de herfst zal de plant zelf afsterven en wordt het weer een knol. In deze tijd is het belangrijk om goed voor de plant te zorgen.

Als de caladium goed verzorgt is tijdens de winterslaap, zullen er in de lente weer bladeren omhoog komen vanuit de knol. Op die manier is het mogelijk om de plant weer helemaal mooi te zien worden. Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid water. Tijdens de winterslaap heeft de caladium minder water nodig. In de zomer zal de plant een stuk meer water nodig hebben om te leven.

Author