Als een startende ondernemer is het belangrijk om uw zakelijke inkomen te onderscheiden van de particuliere inkomens. Het geld van uw onderneming wordt apart opgeslagen dit staat los van uw eigen geld. Dat maakt het een stuk overzichtelijker voor uwzelf, maar ook voor uw boekhouder die een duidelijke onderscheiding ziet in de rekeningen. Wanneer u een eigen onderneming begint, is het niet verplicht op een zakelijke rekening te openen. Het is wel heel handig en zult u ook helpen met het onderscheiden van uw betalingsstromen en inkomens. Een duidelijk overzicht is belangrijk als ondernemer. Er zullen daarom ook enkele voordelen van het openen van een zakelijke rekening genoemd worden. 

Voordelen

Het openen van een zakelijke rekening heeft een boel voordelen voor de ondernemer. Het belangrijkste punt is dat u uw zakelijke- en privé financiën onderscheiden houdt van elkaar. Uw eigen administratie wordt dan een stuk overzichtelijker. Los van dat het overzichtelijk is voor uwzelf, oogt het ook een stuk professioneler voor verschillende opdrachtgevers als de factuur op de naam van het bedrijf staat, in plaats van uw eigen naam. 

Als startende ondernemers, zult u zich ook bewust zijn van het feit dat u meer zakelijke kosten gaat maken, ten opzichte van een baan in loondienst. U kunt tenslotte ook niet meer declareren bij uw voormalige werkgever. Door middel van het gebruiken van een zakelijke rekenening kunt u bepaalde kosten nu makkelijker aftrekken bij de belastingdienst, wanneer dit met de zakelijke rekening is betaald. Op deze manier ontvangt u een gedeelte van uw kosten terug en uw boekhouder moet op de hoogte zijn de zakelijke- en privékosten. Als ondernemer wilt u zich ook geen zorgen te maken over zakelijke administratie. U kunt uw zakelijke rekening makkelijk koppelen aan een boekhoudpakket en worden zakelijke uitgavens direct overgezet in het boekhoudpakket. Dit gebeurt automatisch en daarom hoeft u zich geen zorgen te maken over de zakelijke administratie. 

Zakelijke rekening vergelijken 

Bent u een beginnende ondernemer en twijfelt u over welke zakelijke bankrekening het best bij u past? Dan zijn er verschillende websites die u zullen helpen met het vinden van de juiste zakelijke bankrekening. Het is immers belangrijk om de juiste rekening te kiezen. Er zijn natuurlijk ook verschillende bedrijfstypes. Bent u een zzp'er of heeft u bijvoorbeeld een stichting of vereniging? Dit zijn allemaal punten die meespelen. Verschillende vergelijkingssites geven weer welke zakelijke rekening er het best bij uw onderneming past. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de website van Zakelijkbankieren. Zij vergelijken verschillende bankrekeningen op basis van u en de eigenschappen van uw onderneming. Zo zult u minder snel fouten maken bij uw keuze.  

Author