Het is erg vervelend als jij je kind niet op een normale manier kan aansturen. Het kind luisterd niet en kan soms ook erg vervelend zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals een vervelende broer of zus, maar ook kan het komen door een aandoening zoals autisme of ADHD. Het is erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind dat hier onderzoek naar gedaan wordt zodat de oorzaak achterhaald word. Aan de hand hiervan kan er een behandeling op maat opgesteld worden zodat het kind handelbaar word. 

 

Laat je kind testen op ADHD of autisme 

Kinderen met ADHD kunnen zeer druk zijn en zijn in de meeste gevallen ook erg moeilijk te aansturen. Ze zijn hyperactief en luisteren vaak niet naar de ouders. Dit is erg vervelend voor de ouder maar daar kan het kind eigenlijk vrij weinig aan doen omdat dit een aandoening is. Als een kind bepaalde situaties niet begrijpt of de gevoelens niet niet kan begrijpen, dan is de kans erg groot dat het kind asperge oftewel autisme heeft. Ook dit is een aandoening waar het kind niks aan kan doen. Kinderen met autisme zijn zeer moeilijk aan te sturen en daarom is het belangrijk dat hier gelijk onderzoek naar gedaan word. Er zijn bepaalde instanties zoals groeii.nl die hier onderzoek naar doen en binnen enkele dagen al een diagnose kunnen stellen. 

 

Coaching 

Wanneer de oorzaak is achterhaald, dan is het belangrijk dat een onhandelbaar kind weer handelbaar word. Dit kan het beste gedaan worden door coaching. Dit houd dus zeker niet in dat alleen het kind coaching krijgt maar ook de ouders. Het is namelijk de verantwoordelijkheid van de ouders om op een normale en gezonde manier om te gaan met het kind want dit is goed voor de band. Tijdens de coaching leert het kind hoe hij of zij in elkaar zit en hoe het brein van het kind met bepaalde dingen omgaat. Dit gebeurt ook heel vaak bij kinderen met autisme of ADHD omdat hun brein anders werkt dan een gemiddeld mens. Als de diagnose ADHD of autisme gesteld is, dan krijgt de ouder ook instructies hoe zij of hij met het kind om kan gaan en wat gevoelige onderwerpen voor het kind zijn. Kinderen met autisme kunnen vaak heel moeilijk hun gevoelens kwijt omdat ze deze niet volledig begrijpen. Het gevolg hiervan kan zijn dat ze depressief worden of enorme driftbuien krijgen.

Author