Met de komst van Ethereum 2.0 zijn er gunstige tijden die in het verschiet liggen. Vooral wanneer het gaat om de prijsontwikkelingen wijst alles erop dat het een positieve impact zal hebben. Voor de op één na grootste cryptomunt is dit zeker goed nieuws. Concreet zijn er verschillende upgrades die er doorgevoerd zullen worden in het komende jaar. Het is algemeen bekend dat upgrades invloed hebben op de waarde van de munt. In deze blog gaan we dieper in op de effecten die upgrades teweeg kunnen brengen.  

De upgrades

Indien het nog niet duidelijk is, Ethereum 2.0 is niets anders dan een versie van Ethereum 1.0 die verschillende verbeteringen heeft ondergaan. Deze upgrades maken allemaal deel uit van een serie kleinere updates die in het tijdsbestek van 2020 tot en met 2022 zullen worden doorgevoerd. Sommige van deze maatregelen zijn dus al in werking. Wat er in essentie gaat gebeuren, is dat de schaalbaarheid, veiligheid en duurzaamheid van deze cryptomunt er op uit vooruit gaat. Rondom deze zijn er natuurlijk ook andere verbeteringen die er plaatsvinden allemaal in het teken van een verbeterde beleving en natuurlijk nog meer. Allemaal ontwikkelingen die zeer gunstig uitvallen. 

Invloed op de prijs

Verschillende factoren liggen ten grondslag aan de prijs van Ethereum. Dit is goed te zien aan het feit dat Ethereum stijgt of daalt nadat dit het geval is geweest bij Bitcoin. Wat er wel vermeld moet worden, is dat de waarde van Ethereum heel ver ligt van volledige afhankelijkheid ten opzichte van de Bitcoin. De upgrades die doorgevoerd zullen worden zullen naar alle waarschijnlijkheid dan ook een positief effect hebben op de prijs van ETH. Ethereum oprichter Vitalik Buterin heeft er daarnaast ook voor gezorgd dat er een solide basis is gelegd voor de stijging van de prijs van Ethereum. 

Hou alles op de hoogte 

Het is goed om alles op de voet te volgen en goed na te gaan wat de verschillende ontwikkelingen inhouden. Op die manier weet jij precies wat er zich allemaal afspeelt. De ontwikkelingen op het gebied van ETH 2.0 zijn zo dynamisch dat er bijna gesteld kan worden dat het een vereiste is om ze constant op de voet te volgen. Hiervoor kun je verschillende gerenommeerde bronnen op het internet raadplegen. Een van die bronnen die je zeker kunt raadplegen is anycoindirect.eu. Op deze site is het mogelijk om alle actuele relevante informatie te kunnen krijgen.

Author