Het hebben van een eigen auto brengt veel kosten met zich mee. Zo dien je elke maand de verzekering te betalen en wordt de wegenbelasting elk kwartaal afgeschreven. Daarnaast dien je ook rekening te houden met kosten die kunnen ontstaan bij onderhoud. Om vervolgens te kunnen rijden met de auto dien je een volle tank te hebben en moet er voldoende olie in het systeem zitten. Al met al praat je al gauw over honderden euro's per maand en dat is niet voor iedereen weggelegd. Als je zelden een auto nodig hebt maar wel de mogelijkheden wilt hebben om er eentje te gebruiken, dan is het huren van een auto de beste optie. 

Welke opties heb je bij het huren van een auto?

Wanneer je een auto wilt huren heb je erg veel verschillende opties. Zo kan je een auto huren voor een maand, maar ook voor een paar uur. De flexibiliteit van de huur verschilt sterk per bedrijf. Als je op zoek bent naar een auto die je ook voor een paar uur kunt huren, dan ben je bij Greenwheels aan het juiste adres. Bij Greenwheels heb je namelijk de mogelijkheid om een auto te huren voor kleine afstanden. Zo hebben zij onder andere in de buurt van stations veel huurauto's staan. Als je gebruik wilt maken van een huurauto van Greenwheels, dan dien je allereerst een account aan te maken.

Hoe maak je een acount aan op Greenwheels?

Het aanmaken van een account op Greenwheels is erg eenvoudig. Hetgeen dat je daarvoor nodig hebt is je bankrekening, je rijbewijs en de app. Na het downloaden van de app kan je de benodigde gegevens invullen. Hierbij is het onder andere van belang dat je jouw rijbewijs inscant, de rijbewijs wordt vervolgens gecontroleerd. Als je hier doorheen komt dan dien je een borg te betalen. Mocht er iets kapot gaan aan de auto door jouw toedoen, dan wordt dat hiervan af getrokken. Hoeveel je privé aansprakelijk gesteld kan worden hangt voornamelijk af van het eigen risico. Bij Greenwheels heb je de mogelijkheid om het eigen risico te verlagen. Wel dien je daar eenmalig een bedrag voor over te maken. 

Waar kan je een auto van Greenwheels ophalen?

De auto's van Greenwheels staan in verschillende grote steden. Een stad waar een auto delen gebruikelijk is, is Rotterdam. Naast Rotterdam is het ook mogelijk om in Den Haag een leenauto te gebruiken. Als je een leenauto wilt gebruiken is het wel belangrijk dat je vooraf reserveert. Het reserveren van een leenauto kun je via de app doen. Dit kan zowel ter plekke als thuis. 

Author