Het is tijd voor sinterklaas! Morgen en overmorgen spenderen we de avond weer samen, zingen we liedjes en pakken we cadeautjes uit. Onder het genot van pepernoten en warme chocolademelk brengen we een lach op het gezicht van de kinderen dicht bij ons. En die cadeautjes, die zijn toch een groot element van dit feest. Wat geef jij je kindje dit jaar? Ik geef je in deze blog nog wat tips die je vandaag en morgen nog in huis kan halen. Lees je mee?

Kerst en Sinterklaas

In principe maken we ons op voor twee feesten: Sinterklaas en Kerst. Dus als je nu al alles in huis hebt voor Sinterklaas volgen hier misschien nog wel wat ideeën voor Kerst. De meeste gezinnen kiezen één van deze twee feesten om goed voor uit te pakken, logisch want ze vallen in dezelfde maand en dat kan een hoop geld kosten. Toch is het soms wel leuk om iets kleins achter de hand te houden. Dan breng je toch die lach teweeg, zeker als het onverwacht is.

Praktische ideetjes

Cadeautjes zijn vaak in twee categorieën in te delen. Eén daarvan is de praktische kant. Gaat jouw kleintje binnenkort naar school? Dan is het leuk om een broodtrommel kind met een leuke print cadeau te doen. Hier heeft hij of zij ook echt wat aan. Combineer dit met een mooie tas en een handige drinkbeker met rietje (geloof me, dat is een slimme zet).

Spelend leren

Over het algemeen kijken de kinderen het meeste uit naar de cadeautjes waar ze mee kunnen spelen. Vind daarom een balans tussen het speelgoed en de praktische cadeaus. Kinderen leren een hoop spelenderwijs. En er is een hoop speelgoed wat dat stimuleert. Doe daarom wat onderzoek naar de leeftijdscategorie van je kindje en kijk wat voor speelgoed hierop aansluit. Zo kan je jouw kindje toch iets om te spelen geven en draagt het ook nog bij aan de ontwikkeling.

Slim met cadeaus en snoepgoed

Over het jaar heen krijgt je kindje her en der wat cadeaus. Soms zomaar maar denk bijvoorbeeld als een gelegenheid als de verjaardag. Soms is de hoeveelheid die gegeven wordt overdadig en kan je wat achterhouden voor een feest als kerst. Dit klinkt een beetje geniepig maar we proberen natuurlijk ook niet te over consumeren en ons kind te veel te verwennen. Voor praktische cadeaus is dat een ander verhaal. En voor snoepgoed geldt hetzelfde, alles met mate.

Author