Heb je als ondernemer geld nodig? Dan kun je een zakelijke financiering afsluiten. Als je het geld nodig hebt om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen, kies je voor zakelijk krediet. Heb je het geld nodig voor een langlopende investering? Dan is een zakelijke lening een betere keuze. Niet iedere ondernemer staat te springen om een zakelijke lening af te sluiten. Je leent immers geld en dat moet je terugbetalen. Toch brengt een zakelijke lening ook een aantal voordelen met zich mee. In deze tekst zetten we de 3 grootste voordelen van een zakelijke lening op een rijtje.

1. Je kunt de gewenste investering doen

Net als de meeste andere ondernemers streef jij ongetwijfeld ook groei na met jouw bedrijf. Sommige bedrijven groeien vanzelf, maar dit gebeurt lang niet altijd. Gelukkig kun je zelf het een en ander doen om jouw bedrijf verder te ontwikkelen. Investeren is hier een goed voorbeeld van. Schaf bijvoorbeeld een nieuwe machine aan, zodat het produceren van producten nog makkelijker wordt of sneller gaat. Zo’n machine kost alleen flink wat geld. Financier je de aankoop met behulp van eigen vermogen? Dan kan dit een flinke hap uit de financiën van jouw bedrijf zijn.

Niet iedere ondernemer is in staat om een gewenste investering te financieren met behulp van eigen vermogen. Geldt dit ook voor jou? Denk dan niet dat je de groei van jouw bedrijf uit moet stellen. Nee, want je kunt namelijk en zakelijke lening afsluiten. Dankzij deze financiering kun je de gewenste investering doen, ook al heb je niet voldoende eigen vermogen. Kies ook voor een zakelijke lening als je de reserves van jouw bedrijf liever niet aan wilt spreken voor een investering. Zo houd je altijd geld achter de hand om in te springen op (baanbrekende) veranderingen binnen jouw bedrijfstak.

2. Je betaalt een vaste rente gedurende de hele looptijd

Kies je voor een zakelijke lening? Dan brengt dit kosten met zich mee. Je krijgt namelijk te maken met rente als je een lening afsluit. Het rentepercentage voor een lening kan nogal fluctueren. Het ene moment kan de rente laag liggen, terwijl hij het volgende moment juist hoog is. Hierdoor vind je het misschien geen prettige gedachte om een zakelijke lening af te sluiten. Kies je voor een zakelijke lening van ABN AMRO? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Bij het afsluiten van de lening stellen we namelijk een rentepercentage vast. Dit percentage blijft gedurende de hele looptijd van de lening hetzelfde. Hierdoor weet je waar je aan toe bent.

3. Je hoeft de deur niet uit om een zakelijke lening aan te vragen

Menig ondernemer denkt dat hij bij een geldverstrekker langs moet om een zakelijke lening aan te vragen. Dit was vroeger inderdaad noodzakelijk, maar dit hoeft tegenwoordig niet meer. Zo bieden veel geldverstrekkers jou de mogelijkheid om online een zakelijke lening aan te vragen. Grote voordeel hiervan is dat je 24/7 een aanvraag in kunt dienen. Daarbij komt dat zo’n aanvraag niet veel tijd in beslag neemt. Wil je online een zakelijke lening aanvragen? Klik hier en dien direct een aanvraag in. Vind je het niet prettig om zo’n lening aan te vragen via het internet? Geen probleem, want je kunt ook nog ‘gewoon’ bij een geldverstrekker langsgaan om een zakelijke lening aan te vragen.

Author