Misschien herken je het wel. Je hebt ontzettend veel energie in je huidige interieur gestoken, maar na een tijdje ben je gewoon toe aan wat nieuws. Maar hoe creëer je een nieuwe frisse look, zonder al te veel moeite? Nou, dat kan met raamdecoratie! In deze blog delen we 3 antwoorden op vragen die jij jezelf kan stellen bij het kiezen van nieuwe raamdecoratie.

Voor welke ruimtes wil ik raamdecoratie?

Laten we beginnen met de ruimtes. Kleine tip: schrijf voor jezelf even op welke functie de raambekleding in elke ruimte moet hebben. Je kan bijvoorbeeld wel fan zijn van prachtige vitrage gordijnen, maar het is niet aan te raden om dit in elke kamer op te hangen. Je wil tenslotte niet dat de buren overal kunnen meekijken. Je kan het waarschijnlijk al wel raden, maar de badkamer is zo’n plek waar je rekening houdt met privacy. Maar dat is niet het enige, kies bij een minder goed geventileerde badkamer ook voor vochtbestendige raamdecoratie. De PVC jaloezieën van Veneta.com zijn hier helemaal geschikt voor. Ook voor de slaapkamers is privacy belangrijk, maar je wil ook zeker kunnen genieten van een goede nachtrust. Ga daarom voor verduisterende overgordijnen of rolgordijnen. Tot slot is het voor de woonkamer vooral belangrijk dat je voldoende daglicht hebt. Dat is wel zo prettig in een ruimte waar je veel tijd doorbrengt.

Wat voor raamtypes heb ik?

Dan is het nu tijd voor de volgende stap. Op basis van het type raam, kom je weer een stapje verder in je zoektocht naar jouw perfecte raamdecoratie. Kijk van tevoren altijd of je de raamdecoratie in de dag of op de dag wil plaatsen. Soms kan een op de dag plaatsing meer ruimte creëren om je raam te kunnen bedienen. Zoek je raamdecoratie voor een standaardraam? Dan kun je bij Veneta kiezen uit alle producten. Heb je een draaikiepraam? Dan zijn bijvoorbeeld plisségordijnen ideaal. Deze bewegen namelijk mee als het raam wordt gekanteld. Wel zo handig!

Welke interieurstijl past bij mij?

Na alle tips over de functionaliteit van raamdecoratie, is het nu tijd om je te verdiepen in interieurstijlen. Open hiervoor Instagram en Pinterest voor een goede dosis interieurinspiratie of maak een moodboard. Het helpt je ook om na te denken over wat voor type persoon je zelf bent. Houd jij van ultieme rust? Dan ben je misschien wel fan van zachte tinten en lichte vitrage gordijnen. Zie jij jezelf als een stoer persoon? Ga dan voor een robuuste industriële stijl. Kenmerkend voor dit interieur zijn bijvoorbeeld grove meubels met een zwarte keuken en zwarte houten jaloezieën.

Na het lezen van deze 3 antwoorden ben jij helemaal klaar om jouw perfecte raamdecoratie te scoren!

Author