Waterrar

Zolang als ik me kan herinneren ben ik al een echte waterrat. Dit is er echt met de paplepel bij ons ingegoten, zowel bij mij als bij mijn broers en zussen. Mijn moeder zeilde al vanaf kleins af aan en mijn vader deed aan professioneel zwemmen. Nou, een goude combinatie was dat natuurlijk. Al vanaf kleins af aan werden wij in de zwembandjes gehezen, voor we naar de basisschool gingen konden we allemaal al zelfstandig zwemmen en onze standaard kost tijdens een vakantie was een stuk varen langs de Nederlandse kust op de zeilboot van mijn ouders. Natuurlijk hielden ze zielsveel van ons, maar het zou me niks verbazen dat, als het er op aan zou komen, zij de zeilboot tot hun lievelingskind zouden verkiezen. Naarmate wij ouder werden begon de liefde van mijn ouders voor het water iets passiever te worden. Ze maakten strandwandelingen en zwommen soms nog wat baantjes, maar echt actief zeilen zat er niet meer in. Soms namen wij ze nog een weekje mee op sleeptouw, waarin wij het werk deden en zij gewoon konden ontspannen, maar dat werkte meestal ook niet zo goed. Ze vonden het lastig om de touwtjes (letterlijk) uit handen te geven, wat voor irritaties zorgde of als resultaat had dat ze alsnog zelf gingen zeilen, met spierpijn en rugpijn van dien.

Eigen boot

Hoewel mijn ouders dus minder te porren zijn om dit te doen, merk ik dat zowel mijn broers, zussen als ik dit niet zo makkelijk kunnen loslaten. Het zit zo diep in ons, wij weten niet beter dan wekelijks op het water te zijn. Het zal je dan ook niet verbazen dat, toen wij vorig jaar klaar waren met het stadse bestaan en naar een dorp besloten te vertrekken, we een dorp vlakbij het Ijsselmeer hebben gekozen. We hadden nog wat centjes over door het harde sparen voor het verhuizen maar anderzijds het huis met flinke overwaarde kunnen verkopen. We hebben daarom in een eigen zeilboot geïnvesteerd. Mijn man komt namelijk ook uit een zeilgezin. Onze boot is vorige week gearriveerd en we wilden meteen een tocht gaan maken. Maar waar zijn alle zeilspullen? Dit is echt het ultieme nadeel van verhuizen. We hebben de hele garage nog volstaan met dozen en ongetwijfeld zit daar ergens de zeilkleding in. In plaats van dit allemaal te moeten zoeken besloten we onszelf lekker te verwennen en op watersportonline nieuwe kleding en zeillaarzen te bestellen. Het was zo binnen en van uitstekende kwaliteit. Laat de tocht maar beginnen!

Author