Wanneer je een kast in je woning hebt staan kan het zo zijn dat je neit wilt dat deze zomaar is open te maken. Wanneer dat het geval is kun je kiezen voor meubelsloten. Zoals de naam eigenlijk al zegt zijn dit sloten die je bij verschillende meubels kunt gebruiken. Deze sloten zijn in heel erg veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Hierdoor is er voor elke soort kast wel een passend slot te vinden. Al hoewel er verschillende afmetingen van sloten te vinden zijn, zijn er eigenlijk maar twee verschillende soorten sloten. De twee verschillende sloten die het meeste voorkomen zijn opbouwsloten en insteeksloten. Het hangt van de kast af welke van de twee sloten het meest geschikt is. Wanneer je een slot op een kast gaat zetten moet dit slot wel van een goede kwaliteit zijn. Wanneer je een slot gaat kopen is het dan ook belangrijk om goed te letten op de kwaliteit van de sloten. 

Knoppen

Bij een mooie kast kunnen mooie meubelknoppen natuurlijk niet ontbreken. Wanneer je de kast voorziet van mooie knoppen kan dit echt een hele mooi toevoeging zijn aan je inrichting. Elke inrichting is weer anders en iedereen heeft een andere smaak. Dat is dan ook de reden dat er heel erg veel verschillende soorten meubelknoppen te vinden zijn. De knoppen kunnen variëren van rond knopen tot vierkante knoppen tot aan ovale knoppen. Naast de vorm van de meubelknoppen kun je ook kiezen uit een aantal verschillende materialen. Zo heb je onder andere meubelknoppen die gemaakt zijn van hout. Maar je hebt ook knoppen die gemaakt zijn van metaal. Bij de ene kast staat een metalen knop weer mooier. Terwijl bij de andere kast een houten knop weer mooier staat. De meeste meubelknoppen zijn heel erg eenvoudig te monteren. Dus ook wanneer je wat minder technisch bent hoeft dit helemaal geen probleem te zijn.

Handige tips en tricks

Wanneer je een lade hebt voorzien van mooie meubelknoppen wil dit nog niet altijd zeggen dat de lade heel erg makkelijk open gaat. Dit is natuurlijk heel erg vervelend. Maar voor dit probleem is eigenlijk een hele handige en eenvoudige oplossing. Wanneer de lade moeilijk open gaat kun je de onderkant van de lade voorzichtig insmeren met een waxinelichtje. Het kaarsvet zorgt ervoor dat de onderkant van de lade glad wordt en dat het makkelijker wordt om de lade open te trekken. Waarschijnlijk heb je hierdoor de komende tijd geen last meer van een klemmende lade. Mocht de lade na een tijdje toch weer gaan klemmen kun je hetzelfde trucje gewoon weer herhalen. Mocht je nou benieuwd zijn welke handige tips er allemaal nog meer te bedenken zijn kun je er vast nog veel meer vinden op internet. Neem bijvoorbeeld een keer een kijkje op Pinterest.

 

Author