Een eigen kantoorpand voelt toch een beetje als de verwezenlijking van je eigen bedrijf. Dat worden de dingen tastbaar. Maar ook met het verkrijgen van een eigen kantoor moet je aan de praktische zaken denken zoals bijvoorbeeld de inrichting en de ordering hiervan. In deze blog vertel ik je daarover, zo kunnen jij en je werknemers weer fijn aan het werk. Lees je mee?

De basis op de zaak

Een kantoor bestaat uiteraard uit een paar basisdingen. Zo moet iedere werknemer een fijne plek hebben en moeten er daarvoor dus bureaus en goede stoelen zijn zodat men in een prettige houden kan werken. Daarnaast moet je als bedrijf voorzien in betrouwbare computers, mocht je hiermee werken. Dit zijn de drie meest algemene dingen om te regelen en waarvan ook op onderhoud gelet moet worden. Zorg er ook voor dat het pand goed onderhouden is met een fijne vloer en een likje verf op de muren. Ga ook voor Atex verlichting zodat de boel altijd goed zichtbaar is en de hele ruimte verlicht wordt. Daarnaast is Atex verlichting ook een duurzame oplossing.

Een beetje extra aankleding

Als je enkel een kantoor hebt met daarin bureaus, stoelen en een paar computers doet het niet zo gezellig aan. Gelukkig kun je daar verandering in brengen door het geheel aan te kleden met accessoires. Je kan er ook voor kiezen om dit door werknemers te laten doen op hun eigen plek. Als je het vanuit het bedrijf (deels) wilt regelen, zorg dan dat je niet te veel decoratie verzorgt omdat dit natuurlijk ook afleidend kan werken.

Opruiming en schoonmaken

Wanneer jullie eenmaal aan het werk zijn, is het belangrijk dat de boel ook opgeruimd blijft. Een opgeruimde ruimte zorgt immers voor een opgeruimd hoofd en daar werk je beter mee. Over het algemeen is het de bedoeling dat werknemers hun eigen plek zelf bijhouden en opruimen maar voor de algemene ruimtes kan je jouw werknemers op kantoor natuurlijk niet aankijken. Wat dit betreft kan je kiezen voor het inhuren van een extern schoonmaakbedrijf.

Ook thuis

Tegenwoordig werken we ook veel thuis en je kan al deze tips ook toepassen als je bezig bent met het maken van een eigen kantoorruimte in huis. Met goed materiaal ben je al een heel eind en dat maakt dat deze crisis en de maatregelen die daarbij horen, jouw werk in ieder geval niet in de weg gaan zitten.

Author