Huis beveiligen tegen kerntrekken

Inbrekers forceerden een deur vroeger vaak met een koevoet om binnen te komen. Tegenwoordig gebeurt dit nog steeds, maar lang niet meer zo vaak. De gemiddelde inbreker heeft inmiddels talloze andere manieren om een huis binnen te komen. Eén van de manieren die vandaag de dag veelvuldig gebruikt wordt, is kerntrekken. Deze inbraakmethode kost niet veel tijd en maakt bovendien weinig tot geen lawaai. Een inbreker loopt hierdoor minder kans om gepakt te worden. Helaas zijn er nog (te) weinig mensen bekend met kerntrekken. Geldt dit ook voor u? Lees in deze blog over deze inbraakmethode. Wilt u graag het zekere voor het onzekere nemen? Neem dan contact op met een slotenmaker voor advies over uw slot.

Kerntrekken nader toegelicht

De inbraakmethode kerntrekken is de laatste jaren steeds populairder geworden onder inbrekers. De voornaamste reden hiervoor is dat de methode betrekkelijk eenvoudig uit te voeren is. U hoeft er namelijk geen geoefende inbreker voor te zijn. Daarbij komt dat u niet over speciaal gereedschap hoeft te beschikken. Nee, want een schroef, schroevendraaier of boormachine en klauwhamer of tang zijn namelijk al voldoende om deze inbraakmethode tot uitvoering te brengen.

Bij kerntrekken draait en inbreker allereerst een schroef in uw cilinder. Dit doet hij met behulp van een boormachine of schroevendraaier. Wanneer deze er ver genoeg in de cilinder zit, oefent hij hier kracht op uit met behulp van een klauwhamer of tang. Gevolg hiervan is dat de cilinder afbreekt, waardoor hij deze uit het slot trekt. En wanneer de cilinder eenmaal uit het slot is, heeft een inbreker toegang tot uw woning.

Doe een beroep op een slotenmaker

Wilt u uw woning beschermen tegen kerntrekken, maar lijkt het u niet verstandig hier zelf mee aan de slag te gaan? Zoek dan een goede slotenmaker via slotenmaker nederland. Een professionele slotenmaker weet precies wat kerntrekken is en kent de sluwe technieken van inbrekers vanuit de praktijk. Hierdoor helpt een slotenmaker jou om je huis volledig inbrekerproof te maken.