Het is goed om na een periode weer even wat aanpassingen te doen aan je kantoor. Een opfrisbeurt kan veel wonderen doen en het kan net voelen als een nieuwe start. Als je een tijd hard hebt gewerkt, dan mag je je kantoor ook best opfleuren en verbeteren. Je spendeert er immers het grootste gedeelte van je tijd op kantoor. Daarom is het belangrijk dat je werkplek goed is ingericht en je mag daar ook wel wat extra aandacht aan besteden. Je kunt je kantoor op veel verschillende manieren aanpassen. Van het plaatsen van nieuwe verlichting tot het leggen van een nieuwe vloer en van het plaatsen van nieuwe meubels tot het toevoegen van leuke accessoires. Je kunt lekker met je eigen creativiteit aan de slag om er een nog leuke werkplek van je kantoor te maken. Het zal een positieve impact hebben op je productiviteit en op andere activiteiten. In dit blog zal ik je een paar voorbeelden en een paar tips geven hoe jij leuke aanpassingen kunt maken aan je kantoor.

Optimale verlichting tijdens het werk

Het is over het algemeen wel duidelijk dat de verlichting een grote invloed kan hebben op je productiviteit. Als de ruimte waarin je werkt niet goed belicht is of juist overbelicht is, dan kun je na een lange werkdag zelfs hoofdpijn krijgen. Daarom is het van groot belang dat je werkplek over een optimale verlichting beschikt. Het beste is om zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen te krijgen. Dat krijg je door zoveel mogelijk de ramen open te houden en daar zo min mogelijk spullen voor te zetten. Het is erg fijn als je bureau naast een raam staat, want zo kun je heerlijk genieten van de buitenlucht en je krijgt op deze manier ontzettend veel natuurlijk licht binnen. Echter is het niet altijd mogelijk om je bureau naast een raam te zetten. In het geval dat je kantoor nog over de standaard verlichting beschikt of over de ouderwetse tl balken, dan kun je deze lampen het beste vervangen voor de moderne led verlichting. Led verlichting kent veel voordelen, want naast dat het energiezuinige verlichting is, is het ook veel prettiger licht om in te werken. Veel soorten led verlichting kun je handmatig instellen wat betreft de felheid en de kleur die van de lampen afkomt. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een led paneel als verlichting voor op kantoor. Je zal versteld staan wat voor een verschil dat gaat maken.

Kies voor nieuwe meubels op kantoor

Het is goed om na een paar jaar weer even nieuwe meubels te kopen voor op kantoor. Even een nieuwe bureaustoel of een nieuw computerscherm jezelf cadeau doen. Het zorgt voor een heerlijke verfrissing waardoor je er weer een tijd tegenaan kan. Er zijn genoeg websites en magazines met de laatste trends waar je wat inspiratie kunt opdoen.

Author